Welkom in mijn boomgaard. Welkom in de droomgaard

Welkom in mijn boomgaard. Welkom in de droomgaard

Over omstandigheden creëren voor gezondheid, geluk en zingeving in een ecologische omgeving.

Ik voelde het al heel lang bij mezelf. Diep van binnen. Dat ik iets diende te doen met alle individuele verhalen over stress, overspanning, vermoeidheid, chronische uitputting, burn-out, depressie en suicide. Al deze zaken zijn geen individueel probleem meer. Hier is véél meer aan de hand. De uitputting bij al deze mensen is de spiegel van de uitputting van de samenleving. Meer nog: onze lineaire groeieconomie brandt alles zonder respect op wat er op zijn weg komt – zowel mensen als natuur – met erosie tot gevolg.

Aan het woord is Eric Boydens, voormalig huisarts, nu hof-arts. Vanuit zijn boomgaard ‘De Droomgaard’ vertelt hij over zijn visie op de relatie tussen burn-out & ecologie.

Als arts voelt hij de morele plicht om uit de schaduw te komen. Want burn-out is geen individueel probleem: het vraagt een ingrijpende aanpak op systeemniveau.

Hij roept op om in dialoog te gaan, om verantwoordelijk op te nemen, om in beweging te komen. Met een nieuw kompas in de hand, richting een andere maatschappij. Een waarvoor we de zorg opnemen voor de Natuur. Want dat is nu onze grootste patiënt.

“Gelukkig de mens die het verband met al wat leeft voelt,
 en daarom het leven en de mensheid liefheeft”
Albert Schweitzer, eco-personalist

Hoe bestel ik het boek?

1/ Je vult onderstaand formulier in
2/ Je ontvangt een mail met de prijs (+ verzendingskosten) van jouw bestelling en het rekeningnummer
3/ Je schrijft over
4/ Je ontvang je boekje(s) per post
kostprijs boek   24,95  (verzendkosten 3 euro )
Heb je nog vragen? Stuur gerust een mailtje naar eric@ericboydens.be

Wat de lezers van de eerste druk schreven over dit boek:

Het is een juweeltje! Je legt op heldere en gefundeerde manier het verband tussen individuele gezondheid, geluk, zingeving… en de gezondheid van onze ecologische omgeving.

Dr. Machteld Huber IPH

Elk zaakvoerder, teamchef, leider of wie dan ook zou dit moeten kunnen lezen of inzien. Het zou op elke werkplek in een glazen kastje moeten hangen met een hamertje erbij om te openen wanneer er ‘gered’ moet worden. Zoiets als een defibrilator.

Ann Tilman -HR Manager – Brepols