Aanbod

MEDISCH HERSTEL & HERPOSITIONERING BIJ BURN-OUT
previous arrow
next arrow
Slider
Deze cursus Herstel & Herpositionering bij Burn-out  bestaat uit een 6 stappen plan waarbij gefaseerd ,tools en testen onderverdeeld  worden in 6 schuiven. Het dient als leidraad bij het volgen van de eendagsopleiding ‘medisch herstel bij burn-out’ in de huisartsenpraktijk.
Huisartsen worden méér en méér geconfronteerd met psycho-sociale problematiek. Ook werkgerelateerde problemen (stressklachten, overspanning en burn-out) komen meer voor en worden steeds beter herkend door de arts.
Omwille van de vele lichamelijke klachten en vermoeidheid bij deze problemen is de  huisarts  vaak het eerste aanspreekpunt én hij stelt de (uitsluiting) diagnose.
DE FOCUS OP DE OPLEIDING IS DE SAMENWERKING TUSSEN ARTS & COACH.
De arts begeleidt het medisch herstel, de coach gaat aansluitend aan de slag en komt nu op de voorgrond. De arts blijft casemanager op de achtergrond  en de rode draad in het proces naar werkhervatting. Het belang van de huisarts mag daarom niet onderschat worden bij burn-out. Zeker niet als je kijkt naar de kostprijs voor onze maatschappij (25.000 euro bij het uitvallen van een werknemer).
Burn-out is hierdoor niet alleen een gezondheidsprobleem voor de ziekteverzekering, maar ook een economisch probleem. Door het uitvallen van werknemers in een bedrijf krijg je een domino-effect in het team: nog méér uitval.
We zijn dan ook trots dat we intussen meer dan 100 huisartsen hebben opgeleid. We willen hen in het bijzonder danken. Hun reacties, ideeën, suggesties, maar vooral hun enthousiasme stimuleert ons om ons zelf ook verder te ontwikkelen.

Eendagsopleiding Medisch herstel van burn-out voor arts@coach

Eendagsopleiding arts@coach verdieping

Als begeleiding van surmenage, depressie, burn-out weggelegd is voor jezelf als huisarts, dan is deze opleiding een aanrader! Hiermee kan je je skills verder ontwikkelen en stapsgewijs met de patiënt op pad gaan.

 

Knappe opleiding rond Burn-out, met concreet stappenplan voor diagnose, aanpak, opvolging en een antwoord op vele administratieve vragen!

Als huisarts kan u inschrijven voor de basis (indien eerste maal eendagsopleiding via netwerk burnout) OF verdieping (indien wèl reeds eendagspleiding via netwerk burnout).

Als (loopbaan)coach kan u inschrijven voor de basis en de verdieping als u samenwerkt met huisartsen en de gedragscode van de VSEB volgt.

DATUM IN ONE DAY: Lente 2020
VERDIEPINGSCURSUS BURN- OUT : Lente 2020