Aanbod

OPLEIDING

We benaderen burn-out als:
• signaal van een burn-out maatschappij
• ingeslopen weeffout in ons economisch systeem
• nood aan individueel herstel en collectief herpositioneren naar zin en betekenis van het leven
• aanzet tot meer bewustwording van onze verbinding met de aarde en de lokale gemeenschap
• uitnodiging voor persoonlijke en globale transitie van EGO naar ECO

4 PIJLERS VAN DE OPLEIDING

natuur — gezondheid — spiritualiteit — verbinding

We laten ons inspireren door het model van Positieve Gezondheid en van de Blue Zones. We zoeken naar een antwoord op de vraag:”Wat maakt ons écht gezond én gelukkig?”. We hebben hierbij ook aandacht voor de existentiële dimensie. 

Je krijgt inzicht in energiebronnen die resonantie en gezondheid bevorderen en in elementen die vervreemding veroorzaken. We kijken samen naar herstel en regeneratie van individuen en dat van ons eco-systeem. De natuur is onze inspiratiebron (bio-mimicry). 

Belangrijk hierbij is het herstel van lokale gemeenschappen. We leren hoe we op een gezonde manier kunnen verbinden en samenwerken met elkaar (cirkelmethodiek).

We leren hoe verhalen onze gedachten en cultuur bepalen, en hoe we ruimte kunnen maken voor nieuwe verhalen die de kracht hebben om de transitie te versnellen.

DOELGROEP

Voor artsen, coaches, leidinggevenden, sociaal ondernemers en HR-beleid. 

BURN-OUT & TRANSITIECOACH

Je ontwikkelt inzicht, kennis en vaardigheden om op een persoonlijke manier anderen te gidsen doorheen de groeipijn van burn-out via een proces van innerlijke en maatschappelijke transitie.

Je kan coaching aanbieden in een individueel traject. Daarnaast kan je ook verwijzen naar kwalitatieve groepssessies. Tijdens de opleiding bouw je een netwerk uit van partners waarmee je trans-disciplinair kan samenwerken. Je weet wat ieders deskundigheid is en waar er complementariteit is. De afspraken hierrond zijn helder en duidelijk.

Het model van Positieve Gezondheid maak je je eigen als reflectiemodel, tool en gemeenschappelijke taal van het trans-disciplinaire netwerk.

Je krijgt handvatten aangeboden om, stap voor stap, ook jouw eigen plek verder te ontwikkelen richting Blue Zone, in verbinding met andere gelijkaardige plekken.

TRAINERS

Dr. Eric Boydens geeft de opleiding in samenwerking met verschillende partners. 

Leer ze hier alvast kennen:
Tej Steiner & Greet Heylen van WE-powered
Dr. Karolien van den Brekel-Dijkstra van Positive Health International
Eddy Van Hemelrijck van Emagine Life Center
Mischa Verheijden & Elke Leyman van Re-story

LOCATIE

De opleiding gaat door op de Droomgaard, Moorstraat 2A in Broechem, een bijzondere ontmoeting-en Stuyfplek in de natuur waar nieuwe initiatieven voor een duurzame samenleving ontstaan.

De Droomgaard is bereikbaar met de bus of met de auto. Graag parkeren op de ruime parking van het nabijgelegen Gemeenschapscentrum Den Boomgaard.

NETWERK

Voor en tijdens de opleiding kan je aansluiten bij het transdisciplinair Netwerk Global Burn-out & Transitie en het lerend netwerk verbonden aan de Droomgaard. Na de opleiding is er de mogelijkheid om zélf jouw initiatief voor te stellen en als project in te brengen op de plek.

DATA

  • vrijdag 19 & zaterdag 20 april 2014 van 10u tot 20u
  • vrijdag 24 & zaterdag 25 mei 2024 van 10u tot 20u
  • vrijdag 21 & zaterdag 22 juni 2024 van 10u tot 20u

KOSTPRIJS

1950 BTW incl.

Inbegrepen: koffie/thee/appelsap, lunch & dinner, cursusmateriaal. 

Als je wil overnachten in de buurt, helpen we je graag verder.

INSCHRIJVEN

Inschrijven via mail naar eric@ericboydens.be.

Er gaan intakegesprekken door vanaf 15 februari. Tijdens een persoonlijke ontmoeting met Eric Boydens krijg je uitleg over het volledige programma van de 6-daagse opleiding.