14 SEPT Local meet global

Zaterdag 14 SEPT 2019 Local meet global :
to plant a seed is to believe in tomorrow
Slider
In Afrika groeit een GROEN WERELDWONDER. Dwars door twintig landen heen van oost naar west strekt zich een groene strook uit over het landschap. De groene muur van bomen wordt geplant om woestijnvorming tegen te gaan. Het teruggewonnen land wordt gebruikt voor agricultuur en het herstellen van locale ecosystemen.
OZG is de krachtige Vlaamse motor.
In Ranst groeit locaal een GROEN WERELDWONDER. Dwars door 4 gemeenten heen van oost naar west strekt zich een bloemen veld uit. OERBLOEMEN helpt mee voor een corridor voor meer bijen en biodiversiteit. We willen ecologische woestijnvorming tegenaan. Het teruggewonnen land wordt gebruikt voor agricultuur en het herstellen van locale ecosystemen.  Ondernemend OERBLOEMEN Ranst is de locale motor.
De toekomst is  absoluut locaal, maar niet zonder de link tussen LOCAAL én GLOBAAL vanzelfsprekend te maken.
Er zijn geen grenzen in het klimaatverhaal.
Hoe we deze twee verbindende verhalen rond  “herstellende landbouw en duurzame economie en ecologie “ tot stand gaan brengen is de ham-vraag.

 

Hiervoor hebben we Anneleen De Bonte (fairfin) in huis gehaald  met een nieuw GROEN WERELDWONDER.
Zij komt met een voorstel om te investeren in de toekomst van je zelf (pensioen ) en die van je kinderen en achterkleinkinderen.
Voor wie : Wij nodigen graag  artsen, coache’s, hulpverleners,duurzame ondernemers, , ethische bankiers, donut- economen, leraren en filosofen, uit.
Werkgever of werknemer. En,ja ook, mensen op pensioen!
Wie is wie :  DROOMGAARDGESPREKKEN : Zijn bijeenkomsten op de boomgaard, met input van gastsprekers die ons laten dromen over een Nieuwe Aarde, een Nieuwe Economie, met een Nieuw Verhaal. Eric Boydens,tuinman van deze Droomgaard biedt deze inspirerende plek aan. Voor de Franstaligen hier een filmpje met Prof. Pascal Chabot over de filosofie van de Droomgaard..
Werner Sels : hoe we welvaart creëeren en impacts realiseren om een antwoord te bieden t.a.v. de gevolgen van klimaatverstoring om o.a. migraties door honger te voorkomen. Het is een verhaal over doen, handen uit de mouwen steken, veranderen en hoop om het tij trachten te keren… Bekijk hier het filmpje.
Anneleen De Bonte : Anneleen is een huisarts die zich inzet om ons financieel systeem gezonder te maken. In twee jaar bewijst ze wat gevestigde banken en verzekeraars altijd als onmogelijk hebben bestempeld: pensioenfondsen kunnen wél duurzaam. Meer info en filmpje hier.
Heb je interesse, voor-inschrijven kan hier : eric@ericboydens.be
Deelname in de kosten : voorinschrijving tot 15 08 2019      50 €  later  85 €
max 100 deelnemers